Mijn favorieten

Nu is het moment om je woning te verkopen!Toe aan een nieuwe woning? Maar twijfel je of dit wel het goede moment is? Lees in dit blog vijf redenen waarom het nu juist het moment is om je woning te verkopen!
 

1. De verkoopprijzen zijn goed;

De vraag naar woningen in Apeldoorn is momenteel groot. Volgens de NVM lag eind 2019 de transactieprijs gemiddeld 8% hoger dan het jaar ervoor. Dat betekent dat waarschijnlijk een goede prijs krijgt. In sommige gevallen zelfs boven de vraagprijs! 

2. Er is nog genoeg aanbod om weer iets terug te kopen;

Sommige woningeigenaren durven momenteel hun huis niet te koop te zetten omdat het aanbod laag is en zij bang zijn om zonder huis komen te zitten. Een logische gedachte! Maar wist je dat dit maar zelden gebeurt? Je kunt dit voorkomen door goede afspraken te maken met de koper en je verkoopmakelaar.

Biedt iemand de vraagprijs? Dit betekent niet dat je jouw woning hoeft te verkopen. Alleen jij bepaalt of je je woning verkoopt! En wist je dat je zelf een tegenbod mag doen die boven de vraagprijs ligt?

3. De hypotheekrente is laag;

Momenteel profiteer je nog van de zeer lage hypotheekrente van 1 á 2 procent. Hierdoor betaal je relatief weinig en kun je versnelt je hypotheek aflossen, sparen of meer genieten van andere leuke dingen en activiteiten. 

4. Een woning die nu bij je past ligt binnen handbereik;

Kinderen op komst en behoefte aan meer ruimte? Of zijn ze juist net de deur uit en wil je toch graag wat kleiner wonen of slapen op de begane grond of juist het gemak van een appartement? Door nu te verhuizen kun je je leven een stuk praktischer inrichten.

5. De lente is een goed moment om te verkopen.

De lente is in aantocht en met de tuin volop in de bloei en een lekker zonnetje is dit een goed moment om verkoopfoto’s te maken. Daarnaast is voor veel mensen de zomer een prettig moment om te verhuizen.

Wil jij weten wat jouw mogelijkheden en voordelen zijn als jij nu actie onderneemt? Maak kennis met ons deskundige makelaars en financiële team! Neem vrijblijvend contact met ons op.


.