Mijn favorieten

Hoe maak je je woning klaar voor de verkoop?


 

Je wilt je woning gaan verkopen en dat wil je natuurlijk doen voor een zo goed mogelijke prijs met de beste voorwaarden. Om dat te bereiken, is het onder andere belangrijk om je huis zo goed mogelijk te presenteren. In dit blog geven wij je 6 tips.

1. Eerste indruk;

De eerste indruk begint al bij de voordeur. Zorg er dus voor dat het er daar al netjes en aantrekkelijk uitziet. Dit kan je doen door bijvoorbeeld het onkruid uit de voortuin te trekken of een leuke plant naast de voordeur te zetten.

2. Ruim op;

Misschien voor de hand liggend, maar het heel belangrijk dat een woning er netjes en fris uitziet. Heb je overvolle wasmanden en geen tijd meer om voor die tijd de was te doen? Verstop het dan tijdelijk even onder het bed of doe de was vast in de wasmachine. Maar kijk ook eens kritisch naar de accessoires die je in huis hebt. En pak eventueel vast wat spullen in een verhuisdoos (dat scheelt tijdens de verhuizing weer) en zet deze op zolder of in de berging.

3. Licht;

Eens huis voelt prettiger en lijkt ruimer als het licht is in huis. Doe daarom alle raambekleding aan de kant of omhoog en doe eventueel een lampje aan.

4. Frisse lucht;

Een verse appeltaart bakken mag natuurlijk, maar is helemaal niet noodzakelijk. Maar het is natuurlijk wel prettig als het fris ruikt in huis. Laat daarom voor de bezichtiging altijd even de woning doorluchten door de ramen en eventueel deuren open te zetten.

5. Klussen:

Een piepende deur, een beschadiging op de muur of een scheef hangend keuken kastje. Het zijn van die kleine dingen die jou al helemaal niet meer opvallen, maar een potentiele koper wel. Kijk daarom nog een kritisch naar je woning en pak dit soort klussen nog even aan. Heb je nog grote klussen die gedaan moeten worden? Ook dit kan interessant zijn om toch nog doen. Het kan er voor zorgen dat je meer geld krijgt voor je woning. Wij geven je graag advies.

6. Vergeet de tuin niet.

En vergeet tenslotte je tuin of balkon niet. Is het droog weer? Leg dan de tuinkussen op de meubels. Maai eventueel het gras nog even of veeg het blad weg.

Heb jij nog vragen over het verkoop klaar maken van je woning? Wij helpen je graag. Onze makelaars maken graag met jou een persoonlijk verkoopplan op maat. Neem gerust contact met ons op.